Tijdens een spetterende feestavond geheel in stijl reikt Stichting Parkstad Limburg Economy Award, de Economy Award én Talent Award uit aan ondernemers uit de regio Parkstad, om het ondernemerschap in Parkstad te belonen. Hiermee dragen zij een steentje bij aan het versterken van de economische bedrijvigheid in de regio Parkstad. Hun doel is bedrijven te stimuleren om te blijven innoveren, groeien en een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van Parkstad Limburg.  Het streven is krachtig ondernemerschap en goede samenwerkingen. Deze bijzondere avond brengt ondernemers samen om de innovatie, groei en de kracht van samen ondernemen in de regio te vieren, maar ook om deze trots met elkaar te delen.

Voorbereiding

Bij het organiseren van een evenement komt voor een organisatie of stichting altijd veel kijken.
Over het visuele gedeelte denken wij graag met de stichting van Parkstad Limburg Economy Award mee. In het geval van PLEA vervullen we vaak een rol in film én stage producties. Het opnemen van intro’s voor het event, een promo voor het gekozen goede doel, het ontwerpen van de animaties of een aftermovie van de feestavond staan op deze pagina centraal.


Animaties

2D-animatie is een klassieke vorm van animatie waarbij beweging wordt gecreëerd door opeenvolgende tweedimensionale afbeeldingen (frames) weer te geven met een snelheid die de illusie van beweging opwekt. Deze techniek heeft een rijke geschiedenis en wordt nog steeds veel gebruikt in diverse media, waaronder tekenfilms, reclame, educatieve video's en meer.

Een kenmerkend aspect van 2D-animatie is de platte, tweedimensionale aard van de afbeeldingen. In tegenstelling tot 3D-animatie, waarbij diepte en ruimtelijke aspecten worden benadrukt, blijft 2D-animatie beperkt tot een plat vlak. Dit biedt kunstenaars de mogelijkheid om met kleur, compositie en stijl te experimenteren, wat resulteert in een breed scala aan visuele esthetiek.

Aftermovie

Een aftermovie is als een flits van herinneringen. Het vat een evenement samen in levendige beelden, met muziek als de emotionele soundtrack. Met een aftermovie kun je extra inspelen op het ‘terughalen’ van de emotie die mensen hadden bij het evenement. De lachende gezichten, de opwinding in de lucht, de vreugdevolle momenten die voorbij vliegen. Het is een krachtige herinnering aan een bijzondere tijd, een uitnodiging om terug te kijken en te glimlachen, en een belofte van nieuwe avonturen die nog komen gaan. Een goede aftermovie zoekt een balans tussen emotie en context.

Promo Goed doel

In een promotievideo wordt een dienst of product aan de kijker gepresenteerd, waarin helder duidelijk gemaakt wordt wat de kijker er aan heeft. Het neemt een kort tijdsbestek (30-90 seconden) in en heeft altijd een zakelijk doel. Promotie video’s een goede manier om een specifiek publiek aan te spreken en ze onmiddellijk te betrekken. Eén beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Dat maakt dat er geen betere manier is om de aandacht van publiek te vangen dan met een professionele, effectieve promo.

Hiernaast lichten wij het goede doel van 2022 voor u uit, Stichting Talentontwikkeling Parkstad Popstad.

Onze taken

  • Pre-productie bij een film is het initiële stadium van planning en voorbereiding voor de filmproductie. Het omvat een reeks essentiële stappen en activiteiten die moeten worden uitgevoerd voordat de camera's beginnen te draaien. Deze fasen omvatten het ontwikkelen of selecteren van het script, het opstellen van een budget, het casten van acteurs of regelen van figuranten en het samenstellen van de crew. Daarnaast worden locaties gezocht, een gedetailleerd opnameschema opgesteld en deze afgestemd met de opdrachtgever en eventueel storyboardtekeningen gemaakt om visuele plannen voor elke scène te visualiseren. Pre-productie legt de basis voor een soepele en georganiseerde filmproductie, waarbij elk aspect van het project zorgvuldig wordt gepland en voorbereid om de visie van de film tot leven te brengen.

  • Een script is een geschreven document dat de dialogen, acties, locaties en personages beschrijft voor events, films, televisieseries en andere uitvoerende kunsten. Het fungeert als de blauwdruk voor de uitvoering en geeft aan wat men moeten zeggen en doen tijdens een voorstelling of opname. Het bevat ook aanwijzingen voor regisseurs en productieteams en volgt meestal een specifieke verhaalstructuur. Scripts zijn essentieel voor het creëren van films, events en theaterproducties.

  • Een draaiboek is een gedetailleerd document dat wordt gebruikt om de stappen, verantwoordelijkheden en timing van een project te plannen en te beheren. Het bevat informatie zoals een tijdlijn, taken en verantwoordelijkheden, locatie, communicatie-instructies, back-up plannen, contactinformatie en eventueel scripts. Draaiboeken zijn handige tools om ervoor te zorgen dat complexe taken soepel verlopen en dat alle betrokkenen goed geïnformeerd zijn.

  • Een camerapersoon is een professional die verantwoordelijk is voor het bedienen van de camera tijdens film-, televisie- of videoproducties.

    Voor een aftermovie als deze kan een collega alleen op pad. Dit kan bij het opnemen van de intro’s eventueel ook, al is het daarbij prettig wanneer een productie manager met een oog mee kijkt en op de vloer als aanspreekpunt fungeert.

  • Film editing, of montage, is het proces waarbij ruwe videoclips en geluidselementen worden bewerkt en gerangschikt om een afgewerkte film te creëren. Het is een cruciaal onderdeel van de postproductie, waarbij de editor de vertelstructuur, tempo en emotionele impact van de film bepaalt door shots samen te voegen, overgangen toe te voegen en geluid te bewerken. Film editors werken nauw samen met regisseurs om de visie van het project te realiseren en dragen sterk bij aan het uiteindelijke resultaat dat het publiek ziet.

  • Deze animatiestijl omvat tekeningen, illustraties en afbeeldingen die plat zijn en zich alleen in de lengte en breedte uitstrekken, zonder diepte. 2D-animaties worden vaak gebruikt in tekenfilms, reclame, educatieve video's en online content. Ze zijn historisch gezien een van de oudste vormen van animatie en kunnen zowel met de hand worden getekend als met behulp van computeranimatiesoftware worden gemaakt. 2D-animaties zijn populair vanwege hun eenvoudige en expressieve karakterontwerpen, en ze bieden veel creatieve mogelijkheden voor storytelling en visuele communicatie.

  • 3D-animatie is een techniek waarbij driedimensionale computermodellen en -omgevingen worden gebruikt om bewegende beelden te creëren. Het verschilt van 2D-animatie doordat het diepte en ruimtelijke dimensies toevoegt aan de animatie, waardoor realistische en complexe visuele effecten en bewegingen mogelijk zijn. 3D-animatie wordt veel gebruikt in films, videogames, simulaties, en andere digitale media om realistische en fantasierijke virtuele werelden te creëren.

Vorige
Vorige

WVM Bedrijfsartsen

Volgende
Volgende

Socials