In die Sjtroat

Een voorstelling met niet alleen muziek, theater en zang, maar vooral ook met verhalen. Kleine en grote, van meerdere generaties uit die ene straat, die overal zou kunnen liggen in onze regio.
Verhalen over opgroeien en ouder worden, liefde en loslaten, geboren worden en sterven. In vijf bedrijven zag je hoe de tijd van 1967 tot 2023 door ‘die sjtroat’ trok.
Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door. Zoals in elke straat…

Geïnspireerd door het beroemde stuk Our Town van Thornton Wilder uit 1938 heeft een schrijverscollectief uit de regio de verhalen van onze straten opgehaald. Al deze bijzondere en voor velen herkenbare verhalen met een lach en een traan. Het beste van Het StreekTheater, de Koninklijke Harmonie Heerlen en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor Sint Pancratius kwam samen in één voorstelling in de grootste zaal van Theater Heerlen.  

Voor deze productie realiseerden wij de promotievideo, radio commercial, een 5-delige interview serie, de publieksreacties na de première en een making of.

Multicam

Een multicam productie is een videoproductie waarbij meerdere camera's gelijktijdig worden gebruikt om een scene, voorstelling of evenement vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Dit wordt vaak gebruikt in live-uitzendingen, televisieshows, concerten, festivals en andere evenementen om diverse opnamen te creëren en realtime schakeling tussen camera's mogelijk te maken, waardoor de kijkervaring wordt verrijkt.

Interviews

Informatie vergaren kun je op verschillende manieren, vragen stellen is daar een van.
Eigenlijk interviewen we elkaar voortdurend; de hele dag door stellen we vragen. Het verschil met een heus interview is dat we dan gericht vragen stellen. Het onderwerp en doel van een vraaggesprek zijn van tevoren vastgelegd. Zo ook bij de interviews die we afnamen bij het bestuur & leden van de deelnemende verenigingen aan “…in die Sjtroat”, het bestuur van stichting Cultuurbevordering Parkstad, werknemers van het theater, de regisseur en zijn assistent floormanager. De antwoorden van de gestelde vragen, werden verwerkt in een making of video over de voorstelling. Ieders persoonlijke perspectief wordt belicht, waar momenten en bijzonderheden van het proces, achter de schermen, aan bod kwamen.

Onze taken

  • Pre-productie bij een film is het initiële stadium van planning en voorbereiding voor de filmproductie. Het omvat een reeks essentiële stappen en activiteiten die moeten worden uitgevoerd voordat de camera's beginnen te draaien. Deze fasen omvatten het ontwikkelen of selecteren van het script, het opstellen van een budget, het casten van acteurs of regelen van figuranten en het samenstellen van de crew. Daarnaast worden locaties gezocht, een gedetailleerd opnameschema opgesteld en deze afgestemd met de opdrachtgever en eventueel storyboardtekeningen gemaakt om visuele plannen voor elke scène te visualiseren. Pre-productie legt de basis voor een soepele en georganiseerde filmproductie, waarbij elk aspect van het project zorgvuldig wordt gepland en voorbereid om de visie van de film tot leven te brengen.

  • Een draaiboek is een gedetailleerd document dat wordt gebruikt om de stappen, verantwoordelijkheden en timing van een project te plannen en te beheren. Het bevat informatie zoals een tijdlijn, taken en verantwoordelijkheden, locatie, communicatie-instructies, back-upplannen, contactinformatie en eventueel scripts. Draaiboeken zijn handige tools om ervoor te zorgen dat complexe taken soepel verlopen en dat alle betrokkenen goed geïnformeerd zijn.

  • Informatie vergaren kun je op verschillende manieren, vragen stellen is daar een van. Bij een interview stel je gericht vragen. Het onderwerp en doel van een vraaggesprek zijn van tevoren vastgelegd. Zo ook bij de interviews die we afnamen voor “…in die Sjtroat”. Wij bedachten de vragen voor de making of/achter de schermen video om zo ieders persoonlijke perspectief te belichten.

  • Een camerapersoon is een professional die verantwoordelijk is voor het bedienen van de camera tijdens film-, televisie- of videoproducties. Bij de publieksreacties en de interviews van deze productie werd gebruik gemaakt van 1 cameraman en 1 interviewer.

    Een multicam productie is een videoproductie waarbij meerdere camera's gelijktijdig worden gebruikt om een scene, voorstelling of evenement vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Dit wordt vaak gebruikt om diverse opnamen te creëren en realtime schakeling tussen camera's mogelijk te maken, waardoor de kijkervaring wordt verrijkt. Een van de voorstellingen hebben wij met meerdere camera’s vastgelegd en aan de stichting aangeboden.

  • Film editing, of montage, is het proces waarbij ruwe videoclips en geluidselementen worden bewerkt en gerangschikt om een afgewerkte film te creëren. Het is een cruciaal onderdeel van de postproductie, waarbij de editor de vertelstructuur, tempo en emotionele impact van de film bepaalt door shots samen te voegen, overgangen toe te voegen en geluid te bewerken. Film editors werken nauw samen met regisseurs om de visie van het project te realiseren en dragen sterk bij aan het uiteindelijke resultaat dat het publiek ziet.

  • Voor een voice-over kun je een stemacteur inhuren. Dat kan tegenwoordig allemaal online. Je kiest een taal, voor een man of vrouw en de tone of voice. Hieruit rollen een aantal personen waarvan je samples van zijn/haar stem kunt beluisteren. Zo maak je de juiste keuze voor je voice-over. Om verschillende redenen kan er ook gekozen worden om zelf een stem aan te dragen.

    Zelf spreken wij ook regelmatig voice-overs in voor o.a. bedrijfsfilms, theaters en culturele instellingen.
    Zo ook voor “…in die Sjtroat”. Een dergelijke commercial is dan niet alleen online, maar ook op radio en/of tv te horen.

  • Deze animatiestijl omvat tekeningen, illustraties en afbeeldingen die plat zijn en zich alleen in de lengte en breedte uitstrekken, zonder diepte. 2D-animaties worden vaak gebruikt in tekenfilms, reclame, educatieve video's en online content. Ze zijn historisch gezien een van de oudste vormen van animatie en kunnen zowel met de hand worden getekend als met behulp van computeranimatiesoftware worden gemaakt. 2D-animaties zijn populair vanwege hun eenvoudige en expressieve karakterontwerpen, en ze bieden veel creatieve mogelijkheden voor storytelling en visuele communicatie.

  • 3D-animatie is een techniek waarbij driedimensionale computermodellen en -omgevingen worden gebruikt om bewegende beelden te creëren. Het verschilt van 2D-animatie doordat het diepte en ruimtelijke dimensies toevoegt aan de animatie, waardoor realistische en complexe visuele effecten en bewegingen mogelijk zijn. 3D-animatie wordt veel gebruikt in films, videogames, simulaties, en andere digitale media om realistische en fantasierijke virtuele werelden te creëren.

Vorige
Vorige

Kerst After Movie